SPORT

Planinarsko društvo “PETROVAC 512-VOJNIĆ”

Planinarsko društvo “PETROVAC 512-VOJNIĆ” djeluje u Vojniću od 2017. godine. Cilj Društva je okupljanje djece, mladeži i građana zainteresiranih za istraživanje, očuvanje i promociju prirodoslovnih vrijednosti kroz niz planinarsko-sportskih aktivnosti. Prirodoslovne vrijednosti uključuju sportsku, fizikalnu, kemijsku, geološku, speleološku, geografsku, biološku, oceanološku, medicinsku, veterinarsku, šumarsku i poljoprivrednu raznolikost te s tim usko povezanu socijalnu i kulturološku raznolikost, etno-baštinu, očuvanje okoliša i održivi razvoj.

Kontakt: Ivan Dujlović
facebook: Petrovac512/

NK VOJNIĆ 95

Klub je osnovan 1997. godine radi unapređenja nogometnog sporta i okupljanja mladeži na području općini Vojnić. Klub ima ukupno 106 registriranih igrača i natječe se u I. Županijskoj nogometnoj ligi Karlovačke županije od 2004. godine u 4 selekcije: seniori, juniori, pioniri i mlađi pioniri.

facebook: NK Vojnić 95

SD PETROVA GORA

Nogometni klub „Petrova gora“ osnovan je 1946. godine i ponovo pokrenut 2005. godine. Klub se natječe u II. Županijskoj ligi te ima ukupno 72 člana.  Članovi su raspoređeni u 3 ekipe:

  • Limači – Županijska liga
  • Pioniri – II Županijska liga
  • Seniori – II Županijska liga

Poseban interes posvećuje se okupljanju mladih zainteresiranih za sport i odgajanje u sportskom duhu.

facebook: SD Petrova gora

KULTURA

HRVATSKO KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO “SVETI ANTE – HERCEG BOSNA” TUŠILOVIĆ

HKUD “Sveti Ante – Herceg Bosna” Tušilović djeluje u Tušiloviću od 2015. godine. Cilj društva je očuvanje, njegovanje i razvijanje kulturne i tradicijske baštine svojeg zavičaja kao i svih regija Republike Hrvatske. Okuplja građane, školsku i studentsku mladež u cilju razvijanja, unapređenja kulturno-umjetničkog amaterizma kojim se odgaja mladež i njeguje domoljublje i kultura Hrvatske.

Predsjednik društva:  Stipo Adžaga

Kontakt: 091 503 2298

facebook: HKUD “Sveti Ante-Herceg Bosna” Tušilović

Kontakt: Ivan Dujlović, fb: Petrovac512/

SKD ‘PROSVJETA’ (ANSAMBL NARODNIH IGARA)

Vrlo aktivno društvo sastavljeno od sljedećih sekcija: folklorna, muzička, dramska i ritmička.

facebook: SKD “Prosvjeta”

KREATIVNA UDRUGA RUKE

Udruga je nositelj kreativnih događanja u Vojniću, posebno onih vezanih uz kreativno izražavanje djece i mladih. Aktivno djeluje od 2013. godine i zaslužna je za mnoge važne manifestacije i događanja kao što su dječji kampovi, maškare, božićne priredbe, kreativne radionice za djecu i dječji boravak. Odnedavno, udruga je dio međunarodnog projekta „Reach for change“ koji pomaže djeci širom svijeta. U sklopu projekta, udruga će organizirati svakodnevni dječji boravak, tečajeve, edukacije, radionice i dječje kampove. Članice udruge većinom su žene s područja Vojnića koje osmišljavaju i izrađuju razne suvenire od prirodnih i recikliranih materijala.

Kontakt: Milena Basara 
facebook: Kreativna udruga Ruke

OSTALE UDRUGE

UDRUGA ZA BOLJE SADA – EKODROM

Udruga Ekodrom je osnovana u travnju 2012. godine s ciljem poticanja kreativnog izražavanja i kvalitete života u skladu s prirodom. Kroz svoje aktivnosti udruga nastoji poticati ljude na učenje kroz rad i nudi mogućnost neformalnog obrazovanja na području kulture, ekologije i samoodrživog razvoja. Najvažnija manifestacija koju udruga provodi je višednevni edukativni festival s radionicama pod nazivom „Tko pjeva, zlo ne misli“ koje se održavaju na eko-imanju u selu Bukovica Utinjska. Festival se organizira svake godine u lipnju i bilježi 400 do 500 posjetitelja iz raznih krajeva svijeta.

Kontakt: web: www.ekodrom.hr 
facebook: Udruga Ekodrom

PČELARSKA UDRUGA „KESTEN VOJNIĆ“

Novoosnovana udruga čiji je cilj građanima prezentirati što znači očuvanje pčelinjih društava za nas, prirodu i opstanak života na Zemlji, uz ugodno druženje i zajedničko učenje o pčelama i pčelarenju.

Kontakt: Nenad Bogut
mob.: 095/903-2859
facebook: Pčelarska udruga “Kesten Vojnić”

DVD VOJNIĆ

DVD Vojnić je dobrovoljna, strukovna, humanitarna i neprofitna udruga građana osnovana 1999. godine.
Aktivnosti DVD-a, osim uobičajenih, proširile su se na provođenje preventivnih mjera zaštite od požara i eksplozija, pružanje tehničke pomoći u prometnim nezgodama i opasnim situacijama te spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nepogoda i nezgoda.

Predsjednik:  Juro Bijelić
Kontakt: 047/883-175
facebook:  DVD Vojnić

English