SOBE, vl.Ivan Dujlović

Vojnić, S.Radića 3, 047/883-280, goran.dujlovic@gmail.com

U samom centru Vojnića, na najvišem katu smještajnog objekta, nalazi se 6 dvokrevetnih i 2 trokrevetne sobe s ukupno 18 ležajeva. Sve sobe su novouređene, čiste, ugodne, s TV i kupaonicom. Osim smještaja, moguće je naručiti i hranu, uz prethodni dogovor s vlasnikom. U prizemlju istog objekta nalazi se caffe bar ‘Kum’ koji svojim posjetiteljima nudi ugodnu atmosferu, širok izbor pića i napitaka te besplatni wifi.

Kontakt: g.Ivan Dujlović, 098/226-046

LOVAČKI DOM MULJAVA, Hrvatske šume

Vojnić, Muljava bb, 098/456-378, boris.jarmek@hrsume.hr

Lovački dom Muljava nalazi se 30ak km od Karlovca  i 7 km od centra Vojnića te predstavlja sastavni dio Turističkog centra Petrova gora. Objekt je sagrađen još davne 1962.g. na mjestu gdje je 1765.g. osnovana jedna od prve tri šumarije u Hrvatskoj. Obnovljen je i potpuno uređen 2007.g.

Otvorenog je tipa i pruža ugostiteljske usluge i smještaj u 8 soba s ukupno 16 ležajeva. Uz sve vrste jela, Muljava nudi i usluge organizacije svadbenih i drugih privatnih proslava, organizaciju poslovnih domjenaka, usluge cateringa te korištenje konferencijske sale.

Restoran nudi bogatu gastronomsku ponudu jela od divljači, jela po narudžbi, jela s roštilja, sezonskih jela, jela s ražnja kao i nadaleko poznate deserte od šumskih plodova. Lovački dom je tri puta zaredom od 2007.-2009.g. izabran u 100 vodećih restorana Hrvatske te dobio priznanje ‘Restaurant Croatica’.

Osim lovačkog doma, u sastavu Turističkog centra Petrova gora nalazi se i veliki ugostiteljski objekt otvorenog tipa za odmor i prehranu, natkriven drvenom nadstrešnicom, uz koji će biti izgrađen auto-kamp i bungalovi za velik broj turista koji putuju u ovaj dio Hrvatske, ali i u pravcu Topuskog, Plitvičkih jezera i primorja.

Posjetiteljima Turističkog centra Petrova gora na raspolaganju su šetnje lijepim bukovim i kestenovim šumama po poučnim i planinarskim stazama, vožnja biciklističkim stazama, mogućnost sakupljanja kestena i gljiva, obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti i baštine ovog kraja, kao npr.mjesto pogibije posljednjeg hrvatskog kralja Petra Svačića 1097.g., ostaci pavlinskog samostana iz 13.st.,partizanska bolnica iz II.svj.rata, spomenik na Petrovcu i dr.

Za učenike osnovnih škola, moguće je održavati školu u prirodi uz stručno vođenje.

Kontakt: g.Boris Jarmek, 098/456-378

KUĆA ZA ODMOR, vl. Voin Opačić

Knežević Kosa, Knežević Kosa 38 A, 095/893 79 72

U naselju Knežević Kosa, 2,5 km od centra Vojnića, nalazi se kuća za odmor s dvije zvjezdice. Kuća za odmor uređena je i opremljena s dvije dvokrevetne sobe za spavanje te kuhinjom i kupaonicom. Kuća je idealna za goste koji žele odmor od svakodnevnice.

Kontakt: g. Voin Opačić, 095/893 79 72

KUPANJE U RIJEKAMA

Cijela Karlovačka županija obiluje rijekama koje su pravo osvježenje u vrućim ljetnim danima. Poznato kupalište na prekrasnoj rijeci Korani udaljeno je samo 12km od Vojnića (u naselju Mlakovac). Tisuće kupača provodi vruće ljetne dane kupajući se i u Mrežnici i Kupi, od svibnja do listopada.

SEOSKO  IMANJE BOGATA ŠUMA

U malom naselju Živković Kosa, 5 km prije Vojnića iz smjera Karlovca, smjestilo se prekrasno permakulturno imanje obitelji Scheltus.  Članovi obitelji, uz pomoć volontera iz cijelog svijeta, polako i sigurno uređuju imanje na permakulturnim principima, sa željom da njihovo imanje (p)ostane mjesto održivog življenja, pozitivne energije i zajedničkog učenja. Već dulji niz godina provode razne radionice (kovanje, obrada vune, radionice osobnog razvoja, permakulturne radionice i sl.), od ovog ljeta pokreću robinzonski turizam, a u planu im je i auto-kamp, kako bi svojim posjetiteljima ponudili ugodan boravak u prirodi. Više informacija na www.bogatasuma.eu  i fb: bogatasuma.