Petrova gora jedan je od najljepših i najbolje očuvanih gorskih šumovitih krajobraza u Hrvatskoj. Zbog iznimne krajobrazne vrijednosti, središnji dio Petrove gore zaštićen je 1969.godine. Ispresjecana je dubokim jarcima, bogata vodotocima i brojnim izvorima pitke vode pa je stoga ljubiteljima prirode zanimljiva u svim godišnjim dobima.

Petrova gora svoje ime duguje hrvatskom kralju Petru Svačiću koji je prema legendi ovdje poginuo i u čiji su spomen šumari ovdje podigli spomenik. Petrovac, najviši vrh Petrove gore, prostrana je šumovita visoravan s dva neznatno istaknuta vrška podjednake visine – Velikim i Malim Petrovcem. Na Malom Petrovcu nalazi se spomenik, a na Velikom ruševina Pavlinskog samostana. Tijekom Drugog svjetskog rata u šumama Petrove gore nalazila se Centralna partizanska bolnica.

U srcu Petrove gore smješten je Lovački dom Muljava iz kojeg kreću brojne MTB i trekking biciklističke rute po Petrovoj gori i okolici.

Petrova gora bike nudi 6 zanimljivih biciklističkih ruta koje se razlikuju po duljini, podlozi, pejzažu i stupnju zahtjevnosti, a sve započinju od Lovačkog doma Muljava gdje je moguć i najam bicikla.

Interaktivne karte biciklističkih staza Petrova gora bike dostupne su na Google maps:

www.google.com/maps/d/edit?mid=zlXQA86NcZhY.k9u6Jl7Jt-W8&usp=sharing

www.gps-tour.info/en/93/tours.hipd.html

www.gps-tour.info/

 

[envira-gallery slug=”cikloturizam”]

Petrova gora Trekking Easy – 24,8 km

Petrova gora Trekking Advanced – 31,0 km

Petrova gora MTB Easy – 18,3 km

Petrova gora MTB Classic – 24,0 km

Petrova gora MTB Advanced – 34,0 km

Petrova gora MTB Epic – 53,7 km

Petrova gora karte

 

Najbliži servisi za bicikle (Karlovac):
– Cinac, Banija 45, 047/646-024
– Štraus, Banija 17, 047/648-405
– Metalia, P.Vitezovića 10, 047/615-277

English